Nit Europea d'Investigadors 2023

El setembre de 2023 vam estar treballant per dinamitzar la Nit Europea d’Investigadors 2023 del CEAB, una vetllada científica dedicada als nostres mars i oceans. 

Un esdeveniment amb l’objectiu de compartir i explorar el coneixement científic sobre els nostres oceans i els reptes que enfrontem per protegir-los. Aquesta edició es va centrar en explicar els lligams entre el mar i nosaltres. La salut del mar está directament lligada a com estigui la nostra, som part d’un ecosistema. I el que vam voler és inspirar i motivar a tots a fer la nostra part per conservar aquests ecosistemes vitals.

ocean nigh 2023

Les persones que no ens dediquem a la investigació científica, sovint no som coneixedors de a què dediquen el seu temps, què estudien exactament i sobretot, el que més desconeixem és quina repercussió real o pràctica tenen els seus estudis sobre nosaltres i la nostra salut.
Per això quan ens van contactar del CEAB de Blanes i ens van proposar dinamitzar l’Ocean Night 2023 ens hi vam llançar de cap. Volíem respostes!

La vetllada científica va tenir lloc el 29 de setembre al CEAB de Blanes, com a part de la Nit Europea de la Investigació. El vespre va començar amb la projecció del documental “Mar Pelàgica” i tot seguit, a la terrassa, els assistents van poder preguntar als científics sobre els lligams que tenim amb l’oceà, el mar, per exemple: la salut, l’alimentació, la societat o el clima. Vam establir un diàleg molt bonic entre la societat i la comunitat científica facilitant així la comprensió entre les dues. 
Aquesta connexió ens va permetre entendre perquè cal protegir l’oceà i perquè protegir-lo és protegir-nos!