Un concurs promogut per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic

El Gran Banquet és un concurs que busca destacar la diversitat i riquesa de la gastronomia catalana. Mitjançant la recreació d’un servei de banquet, l’esdeveniment posa de manifest les diferents tècniques i estils de la cuina catalana i del servei de sala. A més, promou la importància de la planificació i gestió per a una implementació correcta del servei.

A diferència d’un simple concurs de receptes, aquest esdeveniment anima els participants, especialment els alumnes, a realitzar recerca i investigació sobre les matèries primeres i el seu origen. Aprofundeix en la comprensió de les característiques dels productes utilitzats, connectant amb els pagesos, fructicultors, horticultors, viticultors, ramaders, recol·lectors forestals, pescadors i altres persones que coneixen la terra, el mar, la natura i els seus cicles. Així, es destaca la relació entre la cuina i la producció local, ressaltant la importància del coneixement del producte en les millors condicions segons el moment de l’obtenció.

La primera edició

En aquesta primera edició les escoles participants van ser: l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasi-Sarrià, el CETT-UB, l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna Gràcia, l’Escola d’Hostaleria d’Osona i l’Escola d’Hostaleria de Figueres. Totes elles van superar amb èxit la primera fase del concurs. Aquesta fase, realitzada en línia, va requerir que cada equip presentés una proposta de banquet amb les receptes amb les quals participarien en el concurs.

La segona fase es va dur a terme a les instal·lacions de Can Garús. Durant aquesta etapa, cada escola va haver de realitzar la planificació completa i detallada de tot el procés previ del servei de banquet i defensar les seves propostes davant del jurat. Les escoles guanyadores d’aquesta fase i les finalistes del concurs, van ser l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna Gràcia.

fase 2

La Final es va celebrar a les instal·lacions de l’escola d’hostaleria i turisme de Girona i va consistir en dur a terme el projecte i servei de banquet proposats en les Fases I i II, elaborant les tres receptes i el còctel en directe per a 50 comensals.

jurat

Amb un jurat de primer nivell, amb noms com Joan Roca d’ “El Celler de Can Roca”, Mateu Casañas del restaurant “Disfrutar”Joan Murillo, cap de sala i copropietari del restaurant “Divinum“, Carme Picas de “El Ginjoler” o Salvador Garcia-Arbós, entre d’altres.

Finalment, la guanyadora va ser l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, i des de l’organització, ens quedem amb el gran treball que van fer totes les escoles i el bon ambient que es va crear entre tots els participants. 

final gran banquet