Acte de reconeixement a “Pitu” Puig

Disseny i organització de l’acte d’ homenatge a “Pitu” Puig. Un esdeveniment realitzat pel Consorci Salines Bassegoda en el marc de les accions de la Setmana de la Pedra Seca.

Vàrem assistir representant al Consorci Salines Bassegoda. L’acte es va organitzar juntament amb l’ Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós i en el marc de la Setmana de la Pedra Seca en reconeixement a en “Pitu” Puig, picapedrer i aficionat a la pedra seca. Un acte molt emotiu que aplegar a persones que estimen el paisatge de La Garriga i la Pedra Seca i en el que es va visionar el video de l’entrevista a Pitu Puig, realitzat per The Jump Productions .  Tot seguit es va fer entrega d’una figura de cartró pedra creació del també artesà Felip de cartro.net de Navata.

El que es volia transmetre eren les motivacions del Consorci a participar des del  1er any en aquestes accions. Aquestes motivacions són:

  • la voluntat de visibilitzar iniciatives que contribueixin a posar en valor la riquesa de la nostra terra, com és la Pedra Seca, una tècnica que ja és Patrimoni de la Humanitat i que cal preservar i difondre
  • la voluntat de reconèixer la tasca de les persones que ho preserven que sabem que son moltes i que cal visibilitzar-les. Si volem que continuï ens calen referents, exemples a seguir i més ara que ja no és una “necessitat” sinó un “passatemps” una afició
  • i per últim, la voluntat de seguir celebrant actes com aquest cada edició lligant “artistes” de la pedra seca amb artistes en altres disciplines que també siguin del territori. 

Imatges de Josep Maria Dacosta “Daco” 

Notícia al Diari Hora Nova 

Fes clic per llegir la Notícia al Setmanari Empordà

Vols deixar el teu comentari?

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *