Un Nadal perquè cadascú posés el seu granet de sorra

Client: Espai Gironès

Nadal és l’època més solidària de l’any. Sempre pensem en les persones que més ho necessiten, però hi ha algú de qui nos ens acostumem a recordar durant aquests dies: el nostre planeta. Per aquest motiu, en la campanya solidària de l’Espai Gironès, ens vam associar amb l’ONG Plant for the Planet per crear la campanya de conscienciació “Temps pel món”.

La idea consistia en convertir l’Espai Gironès en el primer punt de recollida de temps pel nostre planeta. Per fer-ho, vam col·locar un gran rellotge de sorra buit en un dels punts del centre comercial. Els visitants van haver d’emplenar de llavors el rellotge al llarg de la temporada nadalenca i, un cop va estar ple, vam donar aquest temps a la Terra intercanviant-lo per llavors.

Notícia al Punt Avui

Aquestes llavors van ser plantades a les Deveses de Salt en una activitat a la hi van participar més de 350 persones i a la que no van faltar els “ambaixadors” de Plant for the Planet, és a dir, els nens i nenes seleccionats a traves de la Acadèmia de Plant for the Planet.  Els nens i nenes d’entre 11 i 14 anys presentaven solucions als desafiaments del canvi climàtic detectats al seu municipi i la proposta guanyadora va rebre la Beca d’Epic Kids Lab, consistent en 10 mesos de mentoring per fer realitat el seu projecte.

El projecte guanyador va ser el de l’equip de l’Eloi Tugues, un projecte educatiu fantàstic consistent en  una App laboratori de butxaca per a escoles sense recursos i que poguessin tenir la ciència sempre a prop.

Ens fa especialment feliços saber que el mes de novembre de 2022, Eloi Tugues, ha sigut nombrat mentor d’Epic Kids Lab.  !Enhorabona Eloi! 

Vídeo de la campanya Temps pel Planeta  

Vídeo de la Acadèmia Plant for the Planet i de la selecció del projecte becat per Epic Kids Lab